0

مندلی یا اندنوت؟ از نرم افزار اندنوت استفاده کنیم یا مندلی؟

اگه کار پژوهشی رو خیلی وقته شروع کرده باشی، دیگه خودت میدونی با کدوم نرم افزار رفرنس ­نویسی راحت­تری و میتونی رفرنس­ هات رو بهتر وارد کنی، اما اگه اول راهته یا حتی بعد از گذشت مدت زمان طولانی از شروع کار پژوهشی هنوز نمیدونی بهترین نرم افزار واسه تو کدومه و نمیتونی یکی که مناسب شرایطت هست رو انتخاب کنی، این مطلب رو تا آخر بخون، 100% بهت کمک میکنه که تصمیم نهاییت رو بگیری. همونطور که میدونی مندلی و اندنوت از بهترین و کاربردی ترین نرم افزارهای رفرنس نویسی هستند. توی این مقاله نرم افزار مندلی و ورژن 20 نرم افزار اندنوت رو باهم مقایسه کردیم.

مندلی یا اندنوت؛ کدام بهتر است؟

در آخرین ورژن از نرم ­افزارهای اندنوت و مندلی؛ نسخه­‌ی تحت وب، نسخه­‌ی قابل نصب روی دسکتاپ و قابل نصب روی گوشی طراحی شده است. در ارتباط با نسخه­‌ی تحت وب و قابل نصب روی دسکتاپ، شما میتوانید از تمامی آپشن­های این اپلیکیشن­ها استفاده کنید و هیچ محدودیتی ندارید اما برای نسخه­‌ی قابل نصب روی گوشی با توجه به محدودیت­هایی که آفیس (Microsoft Office) یا به صورت کلی ورد (word) روی گوشی­ دارد، امکان وارد کردن رفرنس به ورد رو ندارین اما میتونید فایل مقالات رو از طریق مرورگرها و پایگاه‌های اینترنتی به کتابخونه ­تون اضافه کنید.

برای دسترسی به نسخه­‌ی تحت وب نرم افزار مندلی و اندنوت، باید یک اکانت بسازین و با ایمیل و پسوردی که تعیین کردین میتونین در هر مکان و زمانی به مطالب کتابخونه­‌تون دسترسی داشته باشین ( ما توصیه میکنیم شما از طریق مرورگرهای گوشی به مندلی و اندنوت تحت وب وصل بشین که نیازی هم نصب اپلیکیشن نداشته باشین).

برای نصب نسخه دسکتاپ دو نرم افزار، باید دوتا کار متفاوت انجام بدین، نرم افزار مندلی در همه جای دنیا بدون محدودیت و به صورت کاملا رایگان قابل استفاده است و شما میتونین از سایت مندلی فایل نصبی رو دانلود کنید و به راحتی روی سیستمتون نصب کنید (ژیوارآموزان این آموزش را برای شما آماده کرده است) اما برای نصب نرم افزار اندنوت و دریافت نسخه­‌ی اصلی باید هزینه پرداخت کنید و نمیتونین بدون پرداخت هزینه، فایل نرم افزار رو از سایت اصلی اندنوت دریافت کنید؛ با توجه به تحریمهایی هم که وجود داره فعلا امکان پرداخت هزینه هم نداریم، به همین خاطر شما میتونین از نسخه­‌ی کرک شده­ این نرم افزار استفاده کنید؛ کافیه توی گوگل سرچ کنید “اندنوت 20” تمامی سایت­هایی که این نرم افزار رو دارن نشون داده میشن.

همونطور که میدونین برای استفاده از این نرم­ افزارها در متون مقاله و پروپوزال و کتاب­ها باید این دو نرم افزار به ورد یا افیس کانکت بشن. زمان نصب اندنوت هیچ کاری برای ایجاد این شرایط لازم نیست انجام بدین و به صورت خودکار در صورت درست نصب­ کردن نرم ­افزار، تب اندنوت در ورد ساخته میشه (ولی اگه به هر دلیلی این کار انجام نشد مقاله‌ی “چگونه تب End Note را در Word ایجاد کنم؟” رو بخونید). اما زمان نصب نسخه دسکتاپ مندلی حواستون باشه که پلاگین مندلی را در ورد فعال کنید بعد از نصب و فعال­ کردن پلاگین شما میتونین در تب references در ورد آیکون نرم ­افزار مندلی رو ببینید (کسانی که نسخه ی جدید مندلی رو دانلود و نصب میکنن باید از طریق سایت مندلی  به قسمت Mendeley Cite برن و روی باکس Get Mendleley Cite کلیک کنن که فایل مورد نظر دانلود بشه و بعد به نسخه ورد اضافه کنن، در این حالت سمت راست تب رفرنسها ما گزینه‌ی Mendeley Cite رو میبینیم).

کار با هر دو نرم ­افزار راحته و شما با یکبار دیدن آموزش نحوه­‌ی کار با مندلی و اندنوت که توسط تیم ژیوارآموزان آماده ­شده بدون مشکل میتونین از این دو نرم افزار استفاده کنید.

نکته: هر نرم افزار رفرنس ­دهی دو گزینه‌ی import  و export رو داره، از این دو گزینه به ترتیب برای اضافه کردن فایل و فولدر به کتابخونه و خروجی گرفتن از کتابخونه استفاده میکنیم. نکته‌ای که لازمه بدونین اینه که نرم افزار مندلی به شما اجازه‌ی وارد کردن هر نوع فایلی رو میده، حتی اگه شما یک فایل رفرنس ­دهی از نرم افزار دیگه مثل اندنوت داشته باشین، میتونین بدون هیچ مشکلی تمامی اون مقالات رو با چند کلیک به کتابخونه­‌ی مندلی­تون اضافه­ کنید، اما اندنوت تنها فایل کتابخونه‌ی رفرنس ­دهی مربوط به خودش رو می­پذیره و محدودیتهایی براتون ایجاد میکنه. در مجموع میخوام بهتونت بگم نکته مثبت مندلی نسبت به اندنوت اینه که هم میتونه بهتون خروجی مناسب اندنوت رو بده و هم فایلایی که از اندنت خروجی گرفته شدن رو بخونه.

 

پیشنهاد ژیوارآموزان به شما با توجه به مواردی گفته شد اندنوت است؛ چون شما رو در هر زمانی ساپورت میکنه و نسخه جدید آن باگ و مشکلی نداره ولی باید از سایتهای داخلی مثل سافت98 برای دانلود نرم افزار اندنوت20 استفاده کنید.برای استفاده از مندلی هم میتونین از سایت اصلی مندلی اکانت بسازین و فایل مندلی رو برای نصب و استفاده دانلود کنید ولیییی لازمه بدونین جدیدترین ورژن مندلی روی دسکتاپ باگ داره، اگه خواستین مندلی نصب کنید لطفا ورژنهای قدیمیش رو نصب کنید.

برای ورود به سایت مندلی کلیک کنید.

اگه سوالی راجع به این نرم افزارها داری همینجا کامنت بذار و بپرس.

 

محتوای پیشنهادی مرتبط با مندلی و اندنوت:

اصول نگارش فارسی و استفاده صحیح از علائم نگارشی

آموزش رفرنس نویسی با نرم افزار مندلی

آموزش نگارش چکیده و کلمات کلیدی مقاله

دیدگاه کاربران
  • سمیه23 ژوئن 2022

    سلام
    من از مندلی برای رفرنس دهی تو تزم استفاده کردم. مقالاتم رو هم همینطور. ولی الان که میخوام یه مقاله از تزم دربیارم دیگه مندلی کار نمیکنه. یه بار حذف کردم. دوباره نصب کردم ولی بازم تو ورد نمیاد. نمیدونم مشکلش چیه. با توجه به اینکه کتابخونه مندلی رو هم نمیتونم بیارم تو اند نوت، میخواستم اگه ممکنه راهنماییم کنین.

    • آواتار
      ژیوار آموزان23 ژوئن 2022

      سلام…. وقتتون بخیر
      برای اضافه شدن نرم افزار مندلی به تب رفرنس ها شما باید ورژن قدیمی مندلی رو نصب کنید، ورژن جدید مندلی به صورت “مندلی سایت” بهتون دسترسی برای اضافه کردن رفرنس ها به ورد رو میده.
      برای راهنمایی بیشتر میتونین تلگرام بهمون پیام بدین که به صورت تصویری راهنمایی تون کنیم… .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است

    بهترین دوره های آموزشی

    فقط با 49 هزارتومان